Ajankohtaista

8 vinkkiä ruoan säilyttämiseen ja ruokahävikin vähentämiseen

26.3.2020

Kauppareissu takana ja keittiö täynnä ruokaa? Moni meistä varautuu siihen, että kotona vietetään nyt enenevissä määrin aikaa ja ruokaa toki kuluu myös enemmän. Jos kuitenkin kävi niin, että kauppareissulla mukaan tarttui pikkuisen turhan paljon ruokaa, niin halusimme jakaa sinulle 8 vinkkiä siihen, miten saat suuret ruokamäärät säilymään ja mahtumaan kaappiin.

Järjestä keittiön kaapit

Siistissä kuiva-ainekaapissa ruokatarvikkeet ovat järjestyksessä. Kun näet mitä tuotteita sinulla on, niin silloin jokaisella kauppareissulla ei tarvitse ostaa varuiksi uutta makaronipussia. Kuiva-ainekaapin järjestelyssä apuna toimivat esimerkiksi Fredman Vetsku-pussit, pakastusrasiat ja muut sinisistä pakkauksista löytyvät hävikinvähentäjä tuotteet.

Voit myös hakea inspiraatiota tästä Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Kaapit järjestykseen, helpotusta hävikkiin -kirjoituksesta!

Ruokakaapit järjestämällä vältyt myös siltä, että pitkään säilyvät elintarvikkeet eivät kerkeä mennä vanhoiksi.

Ruoan ja raaka-aineiden pakkaaminen

Sekä raaka-aineita että valmiita ruokia voi pakata ja esimerkiksi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Fredman pakastusrasiat ja pakastuspussit toimivat tähän tarkoitukseen hyvin. Rasioihin on helppo annostella eri kokoisia annoksia ja ne saa pinottua pakkaseen kätevästi. Pakastuspusseihin voit helposti jakaa esimerkiksi jauhelihan pienempiin annoksiin ja ottaa sitten edellisenä päivänä sulamaan seuraavaa bolognesea varten.

Uudelleen avattavat Fredman Vetsku– ja Tuplis-pussit ovat täydellisiä marjojen pakastamiseen! Pussista saat aina otettua juuri sen verran marjoja kuin tarvitset, eli kourallisen vähintään päivässä.

Jokaisen keittiön jeesusteippi, eli Elmu®kelmu on keittiössäsi se, joka suojelee puolikkaita sitruunoita, sipuleita ja muita avattuja pakkauksia. Kääri raaka-aineet ja peitä astiat Elmu®kelmulla ja annat niille mahdollisuuden välttää hävikiksi joutumisen kohtalo.

Nahistuneille raaka-aineille uusi elämä

Vähän nahistuneita porkkanoita ja muita juureksia, juuston kannikoita ja kuivaa leipää. Tämä on varmasti tuttu tilanne monessa keittiössä. Nahistuneet juurekset paahdat Fredman leivinarkin päällä taivaallisen hyväksi uunissa! Voit syödä ne joko sellaisenaan, tai tehdä paahdetuista juureksista keiton.

Tummuneet banaanit ja muut hedelmät, sekä vihannekset voi pussittaa Fredman eko pakastuspusseissa pakkaseen ja surauttaa niistä välipalasmoohtiet etäkoululaisille.

Hyvin harva raaka-aine nahistuneenakaan joutaa biojätteeseen, joten ollaan luovia siellä keittiöissä!

Tässä 8 Fredman-vinkkiä, joilla vältät ruoan joutumisen roskikseen

  1. Juurekset ja kasvikset voi pilkkoa tulevaa keittoa varten ja pakastaa pakastusrasioissa. Pakastimesta niitä on kätevä ottaa, kun lounas pitää valmistaa.
  2. Lihatuotteet kannattaa myös pakata annoskokoihin valmiiksi. Näin ne säästävät tilaa ja on helppo käyttää sekavan arjen keskellä.
  3. Elmu®kelmu suojaa ruokaa pilaantumiselta. Kääräise esimerkiksi puolikkaat kurkut, tomaatit ja sipulit elintarvikekelmuun, jotta ne eivät nahistu niin nopeasti. 
  4. Uudelleen avattavat ja suljettavat Vetskut ja Tuplikset ovat käteviä myös marjojen, murojen ja pastan säilyttämiseen. 
  5. Tee välipalaleipiä valmiiksi aamulla ja pakkaa ne tuorekelmuun tai pakastuspussiin.
  6. Pakastusrasioilla ruoat saa järjesteltyä kaappiin siten, että ne vievät vähemmän tilaa. Merkitse viimeinen käyttöpäivä vaikka teipillä.
  7. Järjestä jääkaappi ja kuivamuonakaapit, jotta näet, mitä kaikkea siellä on. 
  8. Kauppojen hyllyiltä on tyhjentynyt monia tuttuja elintarvikkeita. Olisiko nyt aika kokeilla jotain uutta?  

 

Jos nyt kuitenkin poikkeusoloissa tuli hamstrattua ruokaa, niin näillä vinkeillä varmistut siitä, että ruokatarvikkeet säilyvät, eikä synny ruokahävikkiä.

Tsemppiä jokaiseen kotikeittiöön ja kaikille ruokahuoltajille <3

22.9.2020

Fredman mukana Roosa Nauha -keräyksessä – Bongaa pinkki kupla!

Fredman osallistuu Roosa Nauha -keräykseen ja lahjoitamme 10% jokaisesta myydystä kampanjatuotteesta Syöpäsäätiölle.

Lue lisää >

26.3.2020

8 vinkkiä ruoan säilyttämiseen ja ruokahävikin vähentämiseen

Kokosimme tähän artikkeliin 8 vinkkiä siihen, miten saat suuret ruokamäärät säilymään ja mahtumaan kaappiin. Jos nyt poikkeusoloissa tuli hamstrattua ruokaa, niin näillä vinkeillä varmistut siitä, että ruokatarvikkeet säilyvät, eikä synny ruokahävikkiä. 

Lue lisää >

20.3.2020

Näin huolehdit kodin hygieniasta

Mitä tarkoittaa hygieniasta huolehtiminen juuri nyt kotioloissa? Keräsimme vinkkimme tähän artikkeliin. Kokeile päiväkäyttöistä Fredman bio kuituliinaa!

Lue lisää >

1.3.2020

Suomalaisyritys antaa perheen nimen kuluttajatuotteileen – ESKIMO®-tavaramerkki jää historiaan

Suomalainen perheyritys Fredman ottaa omistajaperheen nimen kuluttajatuotteiden brändinimeksi. Vuonna 1962 rekisteröity ESKIMO®-tavaramerkki jää historiaan. Pakkausilme ja tuotteet säilyvät ennallaan.

Lue lisää >