Popparibuffet

0,5 dl öljyä
3 dl poprcorn-jyviä
suolaa

🍫:
150 g maitosuklaata sulatettuna
nonparelleja

🧀:
30-50 g parmesania hienoksi raastettuna
30 g voita sulatettuna
vastajauhettua mustapippuria
(suolaa)

🌶️:
30 g voita
1-2 tl chililastuja
(suolaa)

Lisäksi:
Fredman iso leivinarkki
Fredman suodatinpusseja

Valmista popparit kuumentamalla öljy kannellisessa 10L kattilassa. Lisää maissinjyvät ja laita kansi kiinni. Ravistele kattilaa paahtumisen aikana. Mausta valmiit popparit kevyesti suolalla.

Levitä Fredman iso leivinarkin päälle noin 1,5 litraa valmiita poppareita. Valuta poppareiden päälle puolet sulatetusta suklaasta, sekoita, ja lisää loppu suklaa.

Ripottele päälle reilusti nonparelleja ja sekoita poppareita vielä kerran. Anna suklaanpoppareiden jähmettyä huoneenlämmössä leivinpaperin päällä. Voit nopeuttaa prosessia laittamalla popparit jääkaappiin.

Juustopoppareita varten levitä jälleen noin 1,5 litraa poppareita ison leivinarkin päälle. Valuta päälle puolet voisulaksta, sekoita, lisää juustoraaste, sekoita, ja lisää sitten loput voisula ja mausteet.

Chilipopparit valmistat samalla tavalla, kuin juustopopparit. Jos haluat vahvan chilin maun lisää hiutaleet voin sekaan jo sulatusvaiheessa.

Käytä tarjoiluun Fredman suodatinpusseja, jokainen voi valita suosikkimakuaan ja makeiden poppareiden päälle voi halutessaan ripotella extra-nonparelleja!

✔ Jos käytät mikrossa tehtäviä poppareita, 1 pussi riittää aina yhden makuvaihtoehdon tekemiseen.
✔ Vaihda maitosuklaa halutessasi tummaan tai valkoiseen suklaaseen.