Maustetut uppomunat

6 kanamunaa
1/2 punainen chili
1/2 paprika (punainen tai keltainen)
1/2 ruukkua basilikaa
mustapippuri
suola
halutessasi oliiviöljyä

Lisäksi
Fredman Elmu®kelmu

Putsaa paprikasta ja chilistä siemenet, leikkaa pieniksi kuutioksi. Hienonna basilikan lehtiä kevyesti veitsellä.

Ota Fredman Elmu®kelmusta juomalasia tai kahvikuppia isompia paloja ja vuoraa lasi kelmulla. Kelmua saa jäädä reilut liepeet lasin ulkopuolelle.

Laita kelmun pohjalle hienonnettua basilikaa, paprikaa ja chiliä. Rouhaise päälle mustapippuria myllystä. Voit myös valuttaa mukaan pienen tilkan oliiviöljyä makua antamaan.

Riko ainesten päälle kanamuna rikkomatta keltuaista. Voit halutessasi rikkoa munan ensin toiseen astiaan ja kaataa siitä kelmun päälle. Nosta kelmun liepeet laidoilta yhteen ja solmi niistä tiukka solmu tai sulje muodostunut pussukka kumilenkin avulla tiiviisti. Tee kaikki nyytit samalla tavalla.

Laske nyytit varovasti hiljalleen poreilevaan veteen ja anna kypsyä noin viisi minuuttia, kunnes valkuainen on kypsää ja keltuainen jää vielä juoksevaksi. Varaa iso kattila, jos teet nyytit kerralla, jotta vesi ei jäähdy liikaa.

Nosta nyytit esimerkiksi reikäkauhan avulla pois vedestä, avaa varovasti saksilla ja nosta paahdettujen ja täytettyjen leipien päälle. Viimeistele sormisuolalla ja halutessasi oliiviöljyllä.

VINKKI: Suuremmalle porukalle tehdessä voit valmistaa nyytit keittämistä vaille valmiiksi 1-2 tuntia ennen tarjoilua.