Fredmanin tarina

Me, Clas ja Peter Fredman, olemme toisen polven perheyrittäjiä. Mielestämme Suomi tarvitsee rohkeutta ja halua kasvaa. Perheyrityksemme tarinassa on nyt koittanut seuraavan vaiheen aika: tavoitteenamme on kasvaa ja kansainvälistyä uutta osaamista ja verkostoja yhdistämällä.

tarinamme_3

TAVOITTELEMME TÄYDELLISTÄ KEITTIÖTÄ

Fredman tavoittelee täydellistä keittiöitä, jossa yhdistyvät vastuulliset sekä turvalliset ruokateknologian tuotteet ja palvelut. Niitä valmistamme innovatiivisesti yhdessä – parhaiden makujen puolesta. Toimimme yhdessä laajan ammattilaisverkoston kanssa tehdäksemme keittiöistä älykkäitä, laadukkaita, tehokkaita ja turvallisia.

Uudistamme ja uudistumme jatkuvasti teknologian ja keittiöiden kehittyessä. Uskomme, että ammattikeittiöt kautta maailman voivat hyötyä suomalaisesta teknologiaosaamisesta, josta yrityksellämme on vuosikymmenten kokemus.

Vuoden 2015 alussa aloimme muuttaa yritystämme perinteisestä pk-tuotantoyrityksestä palvelu- ja brändivetoiseksi yritykseksi. Nostimme strategian kärkeen ylivoimaisen asiakaskokemuksen. Siihen, brändiin ja digitalisoitumiseen satsaaminen ovat tuottaneet erinomaisia tuloksia: olemme rohkaistuneet tavoittelemaan täydellistä keittiötä.

Olemme toimineet jo kahdeksalla vuosikymmenellä, aina Euran Paperi Oy:n perustamisesta vuonna 1937 lähtien. Tarinamme polveilee Certix Oy:n, A. Ahlström Kuluttajatuotteet Oy:n, Euran kuluttajatuotteet Oy:n, Euracon Oy:n ja Eskimo Finland Oy:n kautta tähän päivään.

Fredman-konserniin kuuluvat Fredman Group Oy:n lisäksi yhtiöt, Fredman Professional Kitchen Oy, Fredman Operations Oy ja Fredman Perfect Kitchen Oy. Voit halutessasi lukea historiastamme tarkemmin täällä.

Fredman Group tarjoaa tietoa ja osaamista paremman ruoan valmistamiseen ja jalostaa teknologiaa hyödyntäviä älykkäitä ratkaisuja keittiöiden johtamiseen. Tarjoamme alan parhaita työvälineitä parhaiden makujen luomiseen. Koemme olevamme osa yhtä suurta, maailmanlaajuista keittiöperhettä, joka luo parhaita makuja arkeen ja juhlaan.

Unelmissamme siintää täydellinen keittiö. Tervetuloa mukaan tarinaamme!

Strive for The Perfect Kitchen!

FREDMANIN HISTORIA

Juuremme ovat Euran Kauttualla, vuodessa 1937, jolloin perustettiin Euran Paperi Oy. Entisaikaan yrityksessä valmistettiin monia sellaisia tuotteita, jotka ovat maailman muuttuessa jääneet tarpeettomiksi, esimerkiksi sydänfilmipaperia. Sittemmin Euran Paperi liitettiin osaksi Ahlströmin tarinaa, johon myös isämme Christian Fredmanin vuonna 1981 perustama, kertakäyttöastioita myyvä Certix Ky fuusioitiin vuonna 1991.

Yrittäjyys alkoi houkutella isäämme uudelleen vuonna 1997, jolloin hän osti johtamansa A. Ahlströmin kuluttajatuotteet Oy:n ja nimesi sen uudelleen Euran Kuluttajatuotteet Oy:ksi. Bisnes kasvoi mukavasti, ja tuotteille oli kysyntää myös ulkomailla. Legendaariset Elmu®kelmu, Carita®kuituliina, folio, leivinpaperi ja suodatinpussit muodostuivat yrityksen lippulaivatuotteiksi. Ammattikeittiössä luotettiin jo tuolloin Comple®vuokiin ja -lämpölaatikoihin, joihin pakattuna ateriat voitiin kuljettaa turvallisesti vaikkapa kotiin vanhuksen nautittavaksi.

Me, Peter ja Clas Fredman, tulimme mukaan yritykseen vuonna 2002, ja samalla yrityksen nimi muutettiin Euracon Oy:ksi. Kasvua tavoitellessamme kohtasimme myös riskejä. Suuret investoinnit uuteen varastoon ja suodatinpussikoneeseen uhkasivat tyhjentää yrityksen kassan. Kovalla työllä ja uskolla tulevaisuuteen selvisimme kriisistä kuivin jaloin. Vuonna 2008 Euraconissa toteutettiin sukupolvenvaihdos, ja me veljekset aloimme johtaa yritystä.

Vuonna 2013 uudistuimme niin brändin kuin yrityksen nimenkin osalta. Jo 1960-luvulta asti käytössä ollut, rekisteröity tuotemerkki nostettiin yrityksen nimeksi. Syntyi Eskimo Finland Oy. Brändiuudistuksessa luovuttiin rohkeasti joistakin merkeistä ja alettiin vahvistaa ESKIMO®-brändiä.

Tammikuussa 2015 otimme uuden suunnan kohti ylivoimaista asiakaskokemusta ja brändin vahvistamista. Päätimme tarttua digitalisoitumisen tarjoamiin kasvun mahdollisuuksiin. Keskitimme ajatukset tuotannon ja tuotteiden sijaan brändilupaukseen. Aloimme myös kuvata tuotevalikoimaamme määritelmällä ”Professional Food Contact”, joka kuvaa ammattilaisten vaatimuksia elintarvikekontaktissa käytettäville tuotteille.

Vuonna 2016 päätimme antaa yritykselle kasvojemme lisäksi myös nimemme. Syntyi Fredman Group ja sen kaksi tytäryhtiötä, kotimaan Horeca-myyntiin keskittyvä Fredman Professional Kitchen Oy ja tuotannosta, logistiikasta ja päivittäistavaroiden myynnistä vastaava Fredman Operations Oy. Vuonna 2019 yrityksemme vahvistui kolmannella tytäryhtiöllä ja kansainvälisille markkinoille tähtäävä Fredman Perfect Kitchen Oy aloitti matkansa.

Fredman Group kuluttajalle