Vastuullisuus visiomme

Jatkuvana tavoitteenamme on vähentää tuotannostamme syntyviä ympäristövaikutuksia ja pyrimme hyödyntämään kaiken tuotannosta syntyvän jätteen. Tutustu alta vastuullisuustiekarttaamme, jossa näytämme mitä kaikkea teemme vastuulisuuden eteen jo nyt.

80persons employed in Finland

Smoke free

Smoke free workplace

99%of purchases from Europe

Solar power heating supplemented by woodchip burning

Our factories use 100% renewable energy

We source raw materials only from reliable partners

We and all out suppliers comply with the BSCI principles of social responsibility

Only 140kgof mixed waste created per year

Everything else is used as raw material or energy

Fredman tells about its climate change fighting actions via CDP

Even then kilometres driven by Fredman personnel are reported

Fredman helps in creating sustainable professional kitchen through:

  • HACCP automation
  • Waste management
  • Energy management
Recycling

Our products are recyclabe. Many of them are also biodegradable

Fredman Group has audited standards on

  • Quality
  • Environment
  • Occupational safety
  • Food safety
  • Responsibly sourced wood

Ympäristöystävällistä tuotantoa rauman lapissa

Avainlippu-merkillä varustetut Fredman-tuotteet on valmistettu Suomessa omalla tehtaallamme Raumalla. Seuraavat askeleemme ovat jo mietittyinä. Meille on lokakuussa 2016 myönnetty sertifikaatti OHSAS 18001 työterveys- ja työturvallisuusjohtamisjärjestelmään.

Tavoitteenamme on ehkäistä työtapaturmia ja turvata henkilöstön hyvinvointi entistä paremmin. Olemme sitoutuneet savuttomaksi työpaikaksi 1.9.2016 alkaen.

Kunnioitamme toiminnassamme kansainvälisiä BSCI-toimintaperiaatteita ja tuotantolaitoksemme Rauman Lapissa toimii esimerkkinä ympäristöä kunnioittavana tuotantolaitoksena. Seuraamme koko toimitusketjumme vastuullisuutta BSCIperiaatteiden mukaan.

Olemme onnistuneet alentamaan hiilidioksidipäästöjämme viimeisten seitsemän vuoden aikana yli 30 prosenttia ja kierrätämme yli 95% tuotannosta syntyvästä jätteestä. Lähes 90 % materiaalihankinnoistamme on uusiutuvia raaka-aineita. Kotimaisten uusiutuvien raakaaineiden osuus hankinnoistamme on yli 45 %.

Fredman on Avainlippu-yritys ja monille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Lisäksi esimerkkinä leivinpaperimme ovat Joutsenmerkittyjä ja keittiöiden puhdistamisessa käytetyt kuituliinat on valmistettu suomalaisesta puukuidusta.

Avainlippu Joutsenmerkki OHSAS

Tavoitteena on "nolla" jätettä kaatopaikalle

Jatkuvana tavoitteenamme on vähentää tuotannostamme syntyviä ympäristövaikutuksia ja pyrimme hyödyntämään kaiken tuotannosta syntyvän jätteen. Esimerkiksi Fredmanin suodatinpussin valmistuksesta ei synny lainkaan jätettä vaan tuotantoa ohjaa kiertotalousajattelu.

Valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteena on, että vuonna 2016 alle 20 prosenttia yhdyskuntajätteestä siirtyy kaatopaikalle. Kuitenkin jo nyt tehtaamme tuottamasta jätteestä kierrätykseen siirtyy yli 95 prosenttia.

Kaatopaikkajätteen osuus jakelukeskuksen tuottamasta jätteestä on vain 0,05 prosenttia. Meille on myönnetty ISO14001-sertifikaatti, joka osoittaa, että toteutamme tuloksellista ympäristöasioiden hallintaa.

Raportoimme ilmastonmuutos vaikutuksistamme CDP Climate Change -ohjelman kautta, joka on maailman suurin ympäristövastuututkimus.